Rakkaudesta käsillä tekemiseen ja kauniisiin asioihin

SIVUT

5/17/2016

Farkkumatto nimeltään Meri

Olen kerännyt jo jonkin aikaa vanhoja farkkuja kahteen eri projektiin: päiväpeittoon ja farkkuräsymattoon. Päiväpeitto odottaa edelleenkin tekijäänsä, mutta farkkumatto on nyt vihdoin valmis!

Henrin kastamana matto sai nimekseen Meri. Poika ilmoitti onnellisena sen huoneeseensa saatuaan että nyt hänellä on meri, jossa voi leikkiä Lego City poliisi ja rosvo -legoilla vankilasaarelta pakoa. Poika haaveilee kaupassa myytävän Lego City vankilasaaren perään ja luin rivien välistä että matto olisi jälleen yksi uusi hyvä syy hankkia kyseinen paketti hänelle. Meidän vanhempien mielipide kun on ollut uutta isoa legopakettia kohtaan kielteinen legomäärien ylittäessä jo nyt lastenhuoneen säilytystilat.

Omasta mielestäni maton voisi kastaa vielä tarkemmin muistojen mereksi, sillä tulin kutoneeksi tähän mattoon kirjaimellisesti osan muistojani. Maton materiaali on pitkälti leikattu yhteisiltä Aasian reppumatkoitamme ostetuista farkuista sekä omista äitiysfarkuistani. Ilokseni sain lisää materiaalia mattoon myös naapurista FB:n kautta farkkumateriaalitarvetta kuuluteltuani.  

En tullut laskeneeksi kuinka monien fakkujen lahkeet mattoon leikkasin, mutta kudetta kului 2,1 m pitkään ja 80 cm leveään mattoon noin 4 kg. 

Useiden valmistusvaiheiden ohella farkkukangas osoittautui hyvin pölyäväksi materiaaliksi. Leikkasin keräämieni farkkujen lahkeet noin 2,5 cm leveiksi suikaleiksi, jotka sitten ompelin koneella yhteen pitkiksi kudottaviksi kudenauhoiksi. Valitsin yhteenommaltavat suikaleet jo ompeluvaiheessa niin että kuteesta tuli kirjavaa, jolloin itse kutominen oli hyvin helppoa. Housujen vyötärö ja taskuosat säästin päiväpeitettä varten.
Linkki myöhemmin valmistuneeseen farkkupäiväpeittoon: http://liljanlumo.blogspot.fi/2016/11/farkkupaivapeitto.html

A link to the denim bed cover I referee in the beginning of the text: http://liljanlumo.blogspot.fi/2016/11/farkkupaivapeitto.html
 
5 kommenttia:

 1. Cool! Very nice runner.

  VastaaPoista
 2. This looks so great! Do you think it could go through the washing machine?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks!
   And Yes, it could be washed in a washing machine. I do wash small rag rugs in a machine as they are light. The rug made from denim is quite heavy, so depending the size of the rug the machine must be powerful and big enough. Otherwise I don't see any problem using washing machine.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista